Formula Offroad Uppsala 2012

Den här helgen så var jag på två olika motorevenemang, Rollout/flygshow i Västerås inga bilder tagna där dock. Samt en för mig favorit i repris, Formula Offroad i Dalboda utanför Uppsala. Har varit på den tävlingen 4 gånger nu och slås av tanken ” varför är allt som är riktigt kul oftast riktigt onödigt och neanderthal-nivå på ?”
För vad kan man kalla det när ett team med dårar tillbringar vintern med att bygga dessa fläskiga grusmonster i ett rus av garagehormoner & öl och lustgas. För att sedan köra skiten ur dom rakt upp för en grusvägg…

Grus+1000hk+skada i frontalloben = noll konsekvensanalys —— UNDERBART!!

Sådant dårskap älskar jag.

Ungefär samma som att man alltid kan behöva en Spyderco till…
(ge bilderna ett klick till fullskärm de är dom värda nu när jag fick ta ut o lufta fin-kameran)

I pausen så var det en uppvisning med ett extremt buggy bygge som har bra lufthäng.

På sista banan för dagen så insåg de förare (utan frontallobs-skada) att köra safe är en bra idé eftersom det var en tävlingsdag på söndagen oxå och den sista passagen såg lurig ut.

Men Rolf ”Råttan” Keiser tog en sniff av lustgasen och laddade på med en härlig rullning till publikens stora jubel.

Notera killen med händer i byxfickorna som tänker
”jahapp..evolutionen har visst inte kommit längre”

Det verkade som både ”Råttan” och The Terminator mår bra efter rullningen.

Ett härligt evenemang som jag kan rekommendera om man gillar sånt som är onödigt.

5 reaktion på “Formula Offroad Uppsala 2012

    • Det är ju vissa typer av dårskap som tar tex teknikutvecklingen framåt, om nu just denna gör det mår jag låta vara osagt. Men underhållande , det skriver jag under på.

  1. Fanimej riktigt kul, jag har inte gillat motorsport historiskt men börjar få smak på sånt. Kan vara så att man inte luftar sin inre neanderthalare så ofta numera och därför dras till vapen och saker som brummar….. Tror fan jag ska såga ned nåt i helgen och choppa lite grenar ;)

    • Det ligger nog lite i det. Vi måste få utlopp för vissa nedärvda egenskaper som vi inte längre naturligt får utlopp för. Vi behöver ju knappast längre jaga för att få mat på bordet eller alltid gå med svärd för att skydda kungariket. Utan vi oroar oss för bilbesiktningen och och om man köpt rätt X-box spel eller Ninjago Lego eller bli upprörda över att mjölkpaketen nu har plastkorkar,hur kan det bli miljövänlig? Så vi (läs medelålders män) söker primitiva substitut som att batonga ved och göra upp eld med tändstål emellanåt för att inte bli en ny Flink/Mangs.

      • En kollega tykte jag var lik Mangs….jag frågade om han tänkte på Sune men det visste den unga kollegan inte vem det var….. okunninga ungdomar….Trist att namnet Mangs nu inte främst förknippas med sång om mat och dryck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>